Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και ταυτοποιήσεις τεσσάρων ατόμων για κλοπές από ηλικιωμένους

Αστυνομική έρευνα σε βάρος τεσσάρων ατόμων ηλικίας 23, 32, 26 και 30 ετών, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, σχηματίστηκε από την αστυνομία.

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και ταυτοποιήσεις τεσσάρων ατόμων για κλοπές από ηλικιωμένους

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (18-09-2024) στο κέντρο της πόλης, ο 23χρονος με τον 32χρονο, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας εισήλθαν στην οικία ηλικιωμένης και με τη μέθοδο της απασχόλησης, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν χρήματα και χρυσαφικά και στη συνέχεια συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με 26χρονο και 30χρονο και άλλους συνεργούς, οργανώθηκαν για την από κοινού τέλεση κλοπών. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητάς τους, κατά τους τελευταίους δύο μήνες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, με την ίδια μέθοδο, προέβησαν στη διάπραξη έξι διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά τις οποίες αφαίρεσαν από ηλικιωμένους το συνολικό χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ και πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφών συνολικής αξίας 63.000 ευρώ.